Ενδύματα

Φροντίδα γκαρνταρόμπας

Όποιος φυλάει τα ρούχα του...

Πώς να φροντίσετε τα σακάκια, τα παντελόνια και τα υποδήματά σας ώστε να σας συντροφεύουν και να σας υπηρετούν για χρόνια. Κύριοι, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

G. Bruce Boyer

Ο συνδυασμός των χρωμάτων

Τα βασικά χρώματα για τα κοστούμια, τα σακάκια, τα πουκάμισα, τις γραβάτες και τα μαντιλάκια ενός άντρα ο οποίος αναζητά τη διακριτική και συνάμα διαχρονική κομψότητα σύμφωνα με τις προσταγές του κλασικού στιλ

Εφαρμογή του κοστουμιού

Αναζητώντας την τέλεια εφαρμογή

Πόσο μακρύ πρέπει να είναι το σακάκι σε ένα κοστούμι; Πόσα εκατοστά πουκάμισου πρέπει να ξεπροβάλουν κάτω από το μανίκι του σακακιού; Πώς επιτυγχάνεται η ιδανική αναλογία σακακιού-παντελονιού; Ποια γραμμή παντελονιού ταιριάζει σε άντρες με κοιλιά; Κύριοι, έχουμε τις απαντήσεις.

Κατά της μόδας μανιφέστο

Κατά της μόδας μανιφέστο

Η ενδυματολογική οργάνωση Μονόπετο αναλύει τους λόγους για τους οποίους μισεί τις εφήμερες τάσεις της βιτρίνας και αγαπά τους αιώνιους κανόνες του διαχρονικού στιλ.

Κάλτσες

Κάλτσες: κομψότητα από

Η ιστορία, τα υλικά και η μέθοδος που προτείνει η κλασική ανδρική ένδυση για να τις συνδυάζεις χρωματικά με τα παπούτσια και το παντελόνι

Brummel

Από τον Brummel, στον δούκα, στο σήμερα

Μια σύντομη ιστορία της κλασικής ανδρικής ένδυσης, καθώς και των δυο Βρετανών που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση και την εξέλιξή της.

Sean Connery

Περί της απατηλής πολυτέλειας

Τι είναι bespoke κοστούμι, ποιο είναι το μέσο κόστος και ποιες οι διαφορές του με τα έτοιμα ενδύματα καθώς και με τα made-to-measure. Αναλυτικός οδηγός για αρχάριους και μη.

Leonard Cohen

Η ανατομία ενός σακακιού

Οι αγγλοσάξονες λένε ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του˙ το ίδιο ισχύει με τα σακάκια. Πρέπει να διεισδύσεις στο εσωτερικό τους για να ανακαλύψεις αν διαθέτουν ποιότητα.

Stanley Kubrick

Σακάκι, blazer και sport coat

Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Ποια είναι τα ειδοποιά χαρακτηριστικά των σακακιών που φοριούνται με «αταίριαστα» παντελόνια.

Umberto Eco

Ένα πανωφόρι από τα χαρακώματα

Η... ματωμένη ιστορία της καμπαρτίνας, από τα ορύγματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης κι από εκεί στις ντουλάπες των καλοντυμένων αντρών παγκοσμίως.

Sean Connery

Πουκάμισο: ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε αντρικής ιματιοθήκης έχει ιστορία που χάνεται στην απαρχή της ανθρωπότητας. Ποια είναι τα είδη και τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου υποκάμισου.

Cary Grant

Το παλιό μου paletot

Τα είδη των κλασικών αντρικών παλτό και η ιστορία τους. Μια σύντομη ματιά στα πανωφόρια που δίνουν νόημα στη λέξη διαχρονικότητα.

Sean Connery

Black tie: ο απόλυτος οδηγός

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το δεύτερο πιο επίσημο αντρικό dress code. Ποιες λεπτομέρειες πρέπει να προσέξετε και ποιες κακοτοπιές να αποφύγετε, βήμα προς βήμα.