Δημιουργοί

Τάκης Στουρνάρας

Εν αρχή ην ο Τάκης

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα ο οποίος γνωρίζει τα ανδρικά υφάσματα και τα μυστικά τους αυτός είναι ο Τάκης Στουρνάρας. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Μονόπετο απαντά στα βασικά ερωτήματα για τις ποιότητες, το βάρος και τις ιδιότητες του μαλλιού, αλλά μιλά επίσης και για τη διαχρονική αξία του κλασικού στιλ

Καριοφύλλης Χατζηνικολής

Το μυστικό της Βαρβακείου

Το πρώτο ραφείο με το όνομα «Χατζηνικολής» άνοιξε το 1924. Σήμερα, 95 χρόνια μετά, συνεχίζει να προσφέρει τόσο χειροποίητα ενδύματα όσο και made-to-measure υπηρεσίες. Το Μονόπετο συναντήθηκε και μίλησε με τον συνεχιστή της επιχείρησης Καριοφύλλη Χατζηνικολή καθώς και με τον ράφτη του καταστήματος, τον αξιαγάπητο κύριο Ηλία.

Νεκτάριος Καραστατήρας

Νεκτάριος Καραστατήρας,
bespoke υποδήματα με μεράκι στο Γαλάτσι

Ο υποδηματοποιός Νεκτάριος Καραστατήρας μιλά στο Μονόπετο για τα κλασικά ανδρικά υποδήματα και τον τρόπο που κατασκευάζεται ένα παπούτσι που μπορεί να αψηφήσει την πάροδο του χρόνου τόσο αισθητικά αλλά και όσον αφορά στην ανθεκτικότητά του.

Χάρτης Ράφτες Αθήνα

Οι ράφτες και οι υποδηματοποιοί

Πριν μερικές δεκαετίες αριθμούσαν σε εκατοντάδες, πλέον οι άνθρωποι που υπηρετούν την κλασική ανδρική ένδυση και υπόδηση είναι είδος υπό εξαφάνιση. Το Μονόπετο με πολύ κόπο και ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα τους αναζήτησε, τους βρήκε και σας τους παρουσιάζει.