Δέρματα και μέταλλα

Ο διάβολος, ως γνωστόν, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Έχει, ο σατανάς, μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτές, καθώς ξέρει πολύ καλά ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Σε όλα. Αυτές καθιστούν το τελικό αποτέλεσμα άψογο, μέτριο ή πρόχειρο. Ακόμη και το ντύσιμο ενός άντρα από τις λεπτομέρειες κρίνεται.

Το Μονόπετο είναι ταγμένο στην υπηρεσία των αντρών που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, να διανύσουν την παραπάνω απόσταση, να επενδύσουν τον χρόνο τους, ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους. Γι’ αυτό έχουμε γράψει μια σειρά κειμένων σχετικά με τον συνδυασμό των χρωμάτων, των μοτίβων, την επιλογή γραβάτας, ακόμη και το αρμονικό ταίριασμα των καλτσών. Σ’ αυτό το κείμενο θα εστιάσουμε στις λεπτομέρειες, στα μικρά στιλιστικά μυστικά, που μπορούν να διαταράξουν την αρμονία μιας εμφάνισης αν δεν δοθεί η αρμόζουσα προσοχή.

Η ζώνη

Μια λεπτομέρεια που φτιάχνει ή καταστρέφει μια προσεγμένη εμφάνιση είναι ο συνδυασμός των υποδημάτων με τη ζώνη. Τα δύο αυτά δερμάτινα στοιχεία θα πρέπει πάντα να ταιριάζουν. Εφόσον φοράμε μαύρα παπούτσια, η ζώνη πρέπει να είναι μαύρη. Εύκολη η αποστολή μας. Η δυσκολία έγκειται στην περίπτωση που τα παπούτσια είναι καφέ, καθώς υπάρχουν δεκάδες αποχρώσεις αυτού του χρώματος. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο σώφρων κύριος θα πάει να αγοράσει ζώνη φορώντας τα υποδήματα με τα οποία επιθυμεί να τη συνδυάσει. Έτσι, υπό το φως του ηλίου και δια γυμνού οφθαλμού θα μπορέσει να εντοπίσει την απόχρωση του καφέ που ταιριάζει περισσότερο. Μην ξεχνάτε ότι οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο είναι πολλές φορές παραπλανητικές ως προς το χρώμα. Ο στόχος είναι να βρεθεί η ζώνη που έρχεται πιο κοντά στο χρώμα των παπουτσιών. Η απόλυτη ταύτιση είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

Συνδυασμός ζώνης-παπουτσιών
Ο στόχος είναι να βρεθεί μια ζώνη η οποία να πλησιάζει κατά το δυνατότερο το χρώμα των υποδημάτων

Επίσης, η ζώνη θα πρέπει να ταιριάζει και στο δέρμα των υποδημάτων. Αν τα παπούτσια σας είναι από δέρμα suede, τότε και η ζώνη θα πρέπει να είναι από το ίδιο υλικό. Τι γίνεται τώρα αν τα παπούτσια είναι σ’ ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα; Ας πούμε, ένα βαθύ πράσινο ή ένα σκούρο μπορντό; Η λύση είναι μία: τιράντες. Εφόσον ο χρωματικός συνδυασμός αποτελεί πραγματική πρόκληση, η καλύτερη -αν όχι η μοναδική- επιλογή είναι να μη φορέσουμε ζώνη. Περισσότερα για τις «θαυματουργές» τιράντες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Βέβαια, η ζώνη δεν αποτελείται μόνο από δέρμα. Έχει και αγκράφα και αυτή μας οδηγεί στα μέταλλα.

Τα μέταλλα

Ένας άντρας μπορεί να μη φοράει καθόλου κοσμήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μεταλλικά αξεσουάρ απουσιάζουν πλήρως. Για παράδειγμα, αν φοράει ζώνη, υπάρχει η αγκράφα. Αν φοράει ένα ζευγάρι monk straps πάλι υπάρχουν αγκράφες και αυτές πρέπει να ταιριάζουν με αυτή της ζώνης. Ο κανόνας είναι απλός, αλλά δύσκολος στο να ακολουθηθεί πιστά. Όλα τα μέταλλα πρέπει να ταιριάζουν. Αν τα μανικετόκουμπα που θέλουμε να φορέσουμε είναι χρυσά, τότε χρυσή πρέπει να είναι και η αγκράφα της ζώνης, το collar pin ή το tie clip μας και το signet δαχτυλίδι μας. Είτε όλα χρυσά, είτε όλα ασημένια/ατσάλινα.

Πρίγκηπας Κάρολος
Ο πρίγκηπας Κάρολος φροντίζει να ταιριάζει απόλυτα τα μέταλλα που φοράει

Θα μου πείτε τώρα οι παντρεμένοι: «Με τη βέρα τι γίνεται;» Η βέρα είναι η μόνη εξαίρεση. Ακόμη κι αν όλα τα υπόλοιπα μεταλλικά στοιχεία είναι ατσάλινα/επάργυρα κλπ, η βέρα μπορεί να παραμείνει. Φυσικά, υπάρχουν άντρες που έχουν δύο βέρες, μια σε χρυσό και μια σε ασήμι, ενώ υπάρχουν και αυτοί που φορούν το ασημένιο signet δαχτυλίδι τους στο ίδιο δάχτυλο με τη βέρα ώστε να «απαλύνουν» τη λάμψη του χρυσού.

Παντρεμένος ή εργένης, εφόσον επιθυμείτε να δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια, να θυμάστε πάντα ότι τα μέταλλα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Όλα τα μέταλλα.

Το ρολόι

Ας περάσουμε τώρα στην πιο δύσκολη περίπτωση. Το ρολόι χειρός αποτελείται από τρία διακριτά μέρη: το καντράν, την κάσα και το λουράκι. Αυτό και μόνο ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας. Το ρολόι δύσκολα συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία μιας προσεγμένης εμφάνισης. Για την κάσα και το καντράν δεν μπορεί να γίνει κάτι, εκτός βέβαια από το να έχουμε πάνω από ένα ρολόι στη συλλογή μας, κάτι το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το λουράκι όμως, είναι άλλη υπόθεση.

Υφασμάτινο λουράκι
Με τα υφασμάτινα λουράκια οι επιλογές είναι αμέτρητες και εξαιρετικά οικονομικές

Μ’ ένα απλό εργαλείο, το spring bar tool, μπορούμε να αλλάζουμε λουράκια όποτε το επιθυμούμε. Να αντικαταστήσουμε το μεταλλικό μπρασελέ με ένα δερμάτινο λουράκι ή με ένα υφασμάτινο τύπου ΝΑΤΟ, Zulu ή Perlon, προσθέτοντας αμέτρητες επιλογές στο... ρεπερτόριό μας. Άλλωστε, είναι εξαιρετικά πιο οικονομικό να αλλάζεις λουράκια παρά ρολόγια. Στο YouTube θα βρείτε δεκάδες βίντεο για το πώς μπορείτε να αλλάξετε μόνοι το λουράκι στο ρολόι σας. Έναν πρώτο, βασικό, οδηγό για την ιστορία και τους τύπους των ρολογιών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Συνεπώς κύριοι, προσοχή στις λεπτομέρειες! Αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά.

Διαδώστε!