Εν αρχή ην ο Τάκης Δημοσιεύτηκε σε: Δημιουργοί

Το Μονόπετο είναι αφιερωμένο στην κλασική ανδρική ένδυση και τους δημιουργούς της, αλλά οι δεύτεροι χρειάζονται υλικά για να δημιουργήσουν. Στον κόσμο του κατά παραγγελία χειροποίητου ανδρικού ενδύματος δυο πράγματα έχουν σημασία: η εφαρμογή και το ύφασμα. Για το πρώτο υπεύθυνος είναι ο ράφτης, για το δεύτερο είναι ο Τάκης.

Στην καρδιά της Αθήνας, στον δρόμο του εμπορίου, στον αριθμό 45 της Αιόλου λειτουργεί από το 1967 το κατάστημα «Στουρνάρας & ΣΙΑ», ένα από τα τελευταία κασμιράδικα της Ελλάδας. Εκεί, ο κύριος Παναγιώτης (Τάκης) Στουρνάρας είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει και να κατευθύνει με τις τεράστιες γνώσεις του πάνω στο ύφασμα όποιον ξεκίνησε ή συνεχίζει την ενδυματολογική περιπέτειά του. Έχοντας αποκλειστική συνεργασία με τα κορυφαία ιταλικά εργοστάσια υφασμάτων Ermenegildo Zegna και Loro Piana, η «Στουρνάρας & ΣΙΑ» διαθέτει μια ατελείωτη ποικιλία υφασμάτων, ικανή να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι μόνο τα δείγματα για το καλοκαίρι του 2019 ξεπερνούσαν τα 5.000. Πότε πήγατε σε κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων και είχατε να διαλέξετε από 5.000 σακάκια;

Για όποιον ξεκινά το ταξίδι της δημιουργίας ενός χειροποίητου κοστουμιού ή σακακιού, η Αιόλου 45 είναι αναμφίβολα η πρώτη στάση. Εκεί, δεν θα επιλέξει μόνο το ύφασμα βάσει των αναγκών του ή της περίστασης, αλλά θα συλλέξει πολύτιμη γνώση για όλα τα μελλοντικά ενδυματολογικά του ταξίδια.

« Ο βελονάς της Νίκαιας
Τα βασικά ανδρικά υποδήματα και η ιστορία τους »