Οι στόχοι μας

Το Μονόπετο γεννήθηκε προφανώς από μεράκι αλλά και για τρεις βασικούς λόγους.

Ο πρώτος και βασικότερος είναι για να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, μέσω της δύναμης του ίντερνετ, τους εν Ελλάδι εναπομείναντες δημιουργούς ενδυμάτων και υποδημάτων της κλασικής ανδρικής ένδυσης. Οι ράφτες και οι υποδηματοποιοί εξαφανίζονται ταχύτατα αντιμέτωποι με τη θηριώδη βιομηχανία ετοίμων ενδυμάτων και τα υπερ-καταστήματα που τη στηρίζουν. Επαγγέλματα με ιστορία χιλιάδων ετών απειλούνται με εξαφάνιση, και μαζί τους εξαφανίζονται τόσο η προσωπική σχέση που μπορεί να έχει ο πελάτης με τον δημιουργό του ενδύματος ή του υποδήματός του όσο και η έννοια του προσωπικού στυλ.

Ο δεύτερος λόγος είναι να ενημερώσει και ως ένα σημείο να επιμορφώσει τον άντρα που θέλει να μάθει την ιστορία την οποία κρύβει η κλασική ανδρική ένδυση. Φυσικά, στο διαδίκτυο υπάρχουν ιστοσελίδες και μπλογκ τα οποία ασχολούνται με το θέμα, αλλά η ελληνική «βιβλιογραφία» είναι από ισχνή έως ανύπαρκτη.

Ο τρίτος λόγος είναι να αποπειραθεί να δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία θα συμπεριλαμβάνει τους ανθρώπους που αγαπούν την κλασική ανδρική ένδυση και αυτούς που τη δημιουργούν.

Το Μονόπετο φιλοδοξεί να γίνει ο διαδικτυακός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, προτάσεων, πληροφοριών και, γιατί όχι, ενδυμάτων.