Η ώρα του ClassiCon Δημοσιεύτηκε σε: ClassiCon

Από τη στιγμή που ξεκίνησα αυτή την περιπέτεια με την κωδική ονομασία «Μονόπετο», οι στόχοι μου ήταν συγκεκριμένοι. Εκτός από το να κηρύξει τις αξίες της κλασικής ανδρικής ένδυσης και να φανεί χρήσιμο σε όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά και την ιστορία της, το Μονόπετο είχε την προσδοκία να φέρει κοντά τους άντρες που αγαπούν το κλασικό στιλ με αυτούς που το δημιουργούν: τους ράφτες, τους υποκαμισοποιούς, τους υποδηματοποιούς, τους εμπόρους υφασμάτων και αξεσουάρ. Με τη δημιουργία της ομάδας των Κλασικιστών, αυτό επετεύχθη σε έναν βαθμό -σε διαδικτυακό τουλάχιστον επίπεδο. Δυστυχώς, η πανδημία έβαλε «στον πάγο» τις ζωές μας, καθώς και πολλά από τα σχέδια μας. Η ζωή όμως δεν σταματά. Η ομάδα μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Είναι η κοινή μας αγάπη, το μεράκι μας που μας φέρνει κοντά, που κάνει ανθρώπους από Ελλάδα και εξωτερικό, με διαφορετικές καταβολές και ηλικία να αλληλεπιδρούν ουσιαστικά. Με χαρά βλέπω φιλίες να δημιουργούνται μεταξύ των μελών, άνδρες κάθε ηλικίας να συμμετέχουν, να δοκιμάζουν, να ρωτούν και να ξεκινούν το δικό τους ταξίδι στο κλασικό στιλ. Στην αυγή αυτής της καινούριας χρονιάς, ο νέος στόχος είναι αυτή η διαδικτυακή κοινότητα να συναντηθεί επιτέλους από κοντά.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για το επόμενο βήμα. Ήρθε η ώρα γα την πρώτη γιορτή του κλασικού στιλ. Μια γιορτή με οικοδεσπότες τους κορυφαίους ράφτες, υποκαμισοποιούς, υποδηματοποιούς και εμπόρους υφασμάτων και αξεσουάρ της χώρας μας και καλεσμένους όλους εσάς. Για ένα Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου το ξενοδοχείο President, θα μεταμορφωθεί σε έναν… κλασικιστικό παράδεισο, πλημμυρισμένο από κασμίρια, γραβάτες, κοστούμια, χειροποίητα oxfords και γνώσεις. Όλοι οι ειδικοί της ομάδας μας, από κάθε γωνιά της χώρας -ευελπιστώ ότι- θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν για να τους γνωρίσετε από κοντά, να δείτε τη δουλειά τους, να τους ρωτήσετε, να αγγίξετε τα υφάσματα και τα προϊόντα τους.

Στο μπαράκι τoυ ξενοδοχείου θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στο πρώτο επίσημο «αντάμωμα των απανταχού κλασικιστών», να πιούμε ένα ποτό, να ανταλλάξουμε απόψεις, να κάνουμε αυτή την ιντερνετική κοινότητα μια πραγματική παρέα. Η πρώτη αυτή γιορτή θα κλείσει με τη διεξαγωγή δυο «στρογγυλών τραπεζιών», όπου θα συζητήσουμε για το μέλλον του κλασικού στιλ, της ανδρικής ραπτικής τέχνης, την αναζήτηση μιας πιο ποιοτικής, περιβαλλοντικά ορθής και ηθικής ένδυσης. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση εν καιρώ. Μείνετε συντονισμένοι

« Σπορ, ευέλικτο και… απαραίτητο
Ωδή στο tweed »