Ναπολιτάνικη υπόθεση! 09/05/2021 – Δημοσιεύτηκε σε: Αξεσουάρ

Του Τάκη Στουρνάρα

Η γραβάτα είναι από τα ανδρικά αξεσουάρ που έχουν απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι την αντιμετωπίζουν ως σύμβολο κομφορμισμού, κάποιοι άλλοι ίσως θεωρούν πως τη φορούν μόνο άντρες μιας κατηγορίας στην οποία δεν θέλουν να ανήκουν. Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο ένα κομμάτι της ανδρικής ενδυμασίας μπορεί να είναι «υπεύθυνο» για ακατάλληλες συμπεριφορές και νοοτροπίες. Παρόλα αυτά η γραβάτα, αν και έχασε μεγάλο μέρος του ανδρικού κοινού της, άντεξε έως τις μέρες μας. Κατά τη γνώμη μου, συμπληρώνει ιδανικά ένα κουστούμι. Υπάρχουν ακόμα πολλοί και καλοί κατασκευαστές γραβατών που διακρίνονται για την ποιότητα και την κατασκευαστική τους ικανότητα, ένας από αυτούς είναι ο Marinella στη Νάπολη.

Το μόλις 20 τ.μ. κατάστημα της E. Marinella στη Νάπολη

Όταν εξέτασα για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να προσθέσω γραβάτες στα λίγα ανδρικά αξεσουάρ που φιλοξενώ στο κατάστημά μου, το μυαλό μου αυτόματα πήγε στον Marinella, καθώς σε κάθε επίσκεψή μου στην Ιταλία άκουγα και μια ιστορία για αυτόν από εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους. Όταν δε το αποφάσισα, ταξίδεψα στη Νάπολη και γνώρισα τον Maurizio Marinella και τους συνεργάτες του, κατάλαβα γιατί χαίρουν εκτίμησης σε όλη την Ιταλία για το έργο τους!

Αφοσίωση στην ποιότητα, επιμονή στη χρονοβόρα χειροποίητη κατασκευή. Επαγγελματίες που είναι πρόθυμοι να σε ακούσουν για να καταλάβουν τις ανάγκες σου, ώστε η συνεργασία να είναι επιτυχημένη!

Τα υφάσματα που χρησιμοποιεί η Marinella είναι από μόνα τους ξεχωριστά

Ο Maurizio Marinella διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με τον ίδιο κατασκευαστή υφασμάτων στην Αγγλία, ο οποίος κάνει ακόμα χειροποίητα τα σχέδια. Επίσης, όλη η διαδικασία κατασκευής της κάθε γραβάτας γίνεται στο εργαστήριο του Marinella στη Νάπολη, πάνω από το μικρό κατάστημα, το οποίο είναι σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της πόλης.

Αγοράζοντας μια γραβάτα Marinella δεν αποκτάς μόνο ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, αλλά γίνεσαι κομμάτι μιας ιστορίας που εκτυλίσσεται από το 1914 και μιας ξεχωριστής κουλτούρας, κάτι που ελάχιστες εταιρείες μπορούν να σου προσφέρουν μέσω των προϊόντων τους.

Δεν θα αναφερθώ μόνο στους γνωστούς, λόγω ιδιότητος, πελάτες του Marinella που φόρεσαν ή φορούν τις γραβάτες του, αλλά στους πάρα πολλούς ανά τον κόσμο που «αναγνωρίζονται» μεταξύ τους από τη γραβάτα τους και μόνο. Ο Marinella έχει καταφέρει να ενώσει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και τάξεις, γεγονός που δείχνει τη δυναμική και την αξία του.

Maurizio και Alessandro Marinella, η τρίτη και η τέταρτη γενιά της ξακουστής γραβατοποιίας

Οι πληροφορίες που μπορεί κανείς να διαβάσει στο διαδίκτυο για την ιστορία, την ποιότητα κατασκευής και το πελατολόγιο του Marinella δημιουργούν έναν μύθο γύρω από το πρόσωπό του και την εταιρεία του. Όμως, σε καμιά περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση που νιώθει κανείς όταν δένει και φοράει μια από τις γραβάτες του!

Ο κ. Τάκης Στουρνάρας φορώντας μια γραβάτα E. Marinella

Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους και ακόμα μεγαλύτερη η ικανοποίηση που νιώθω όταν οι πελάτες μου απολαμβάνουν την εμφάνισή τους επιλέγοντας τις γραβάτες τους. Όλοι μας αξίζουμε μια δόση ποιότητος στην καθημερινότητά μας!

Τις γραβάτες Ε. Marinella μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα του κ.  Στουρνάρα, Αιόλου 45, Αθήνα

« Το μυστικό της Βαρβακείου
Στα ενδότερα ενός σακακιού »