Τα μανικετόκουμπα του Μονόπετου! Δημοσιεύτηκε σε: Αξεσουάρ

Αυτό εδώ το ιστολόγιο δεν στηρίχθηκε, δεν στηρίζεται ούτε και πρόκειται να στηριχθεί ποτέ στη διαφήμιση. Είμαι πολλά χρόνια στην δημοσιογραφική πιάτσα για να ξέρω ότι στις ημέρες μας η διαφήμιση κρύβει πίσω της διάφορες «υποχρεώσεις» που δεν είμαι διατεθειμένος να αναλάβω.

Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του site ήξερα ότι κάποια στιγμή, εφόσον ο κόσμος αγκαλιάσει το περιεχόμενό του και εμπιστευτεί τις αξίες και την ποιότητα της πληροφορίας που προσφέρει δωρεάν, θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια έμπρακτα, όταν έρθει η στιγμή.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως μέσω του GoFundMe, αλλά πότε δεν μου άρεσε να ζητώ κάτι χωρίς αντάλλαγμα, ειδικά στις εποχές που ζούμε. Έτσι, αποφάσισα να εντάξω στο Μονόπετο κάποια επιλεγμένα προϊόντα τα οποία:

  • Αντικατοπτρίζουν την προσήλωση του Μονόπετου στο κλασικό στιλ και στην διαχρονική ποιότητα και αισθητική.
  • Προσφέρουν στον αναγνώστη κάτι που μπορεί να εντάξει στην καθημερινή του εμφάνιση για πολλά χρόνια και ίσως ακόμη και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές.
  • Είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα από παραδοσιακούς τεχνίτες του τόπου μας και όχι σε κάποιο εργοστάσιο της Ασίας.
  • Ενισχύουν την τοπική οικονομία και προάγουν τις παραδοσιακές τέχνες.

Με αυτές τις αξίες ως «μπούσουλα» προσανατολίστηκα στον σχεδιασμό και την κατασκευή των συγκεκριμένων μανικετόκουμπων τα οποία είναι βασισμένα στο κλασικό «διπλό» στιλ, δηλαδή δεν έχουν τη συνηθισμένη πλέον μπάρα στο πίσω μέρος, αλλά το σχέδιο επαναλαμβάνεται σε μικρότερο μέγεθος, ώστε να μπαίνει εύκολα στην κουμπότρυπα της μανσέτας του πουκάμισου, αλλά και να διακοσμεί και τις δύο πλευρές.

Το μόνο πρόβλημα πλέον ήταν να βρω τον κατάλληλο τεχνίτη που θα μοιραζόταν το όραμά μου, μια αποστολή που δεν αποδείχτηκε καθόλου εύκολη. Λάθος πρόσωπα, αφερέγγυοι επαγγελματίες και δύο έτη πανδημίας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, με την ολοκλήρωση του πρώτου αυτού έργου, του Opus1 του Μονόπετου, να πραγματοποιείται λίγο πριν

Μέχρι που, τελικά, ήρθε σαν από μηχανής θεός ο φίλος και κορυφαίος εραλδικός καλλιτέχνης, Γιώργος Σχοινάς, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γείτονας στα τιμημένα Άνω Πατήσια. Ο Γιώργος μου πρότεινε να μιλήσω με έναν άλλον γείτονα μας, τον κοσμηματοποιό Ηλία Κεράνη.

Ο κοσμηματοποιός Ηλίας Κεράνης

Από τον πρώτο καφέ στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα κατάλαβα ότι απέναντι μου είχα έναν πραγματικό καλλιτέχνη, ολόψυχα δοσμένο στο έργο του. Ο Ηλίας δεν είναι ο κοσμηματοποιός που έχουμε συνηθίσει, τα ιδιαίτερα έργα της Archaicon δεν αφήνουν καμία αμφιβολία επί τούτου.

Μόλις το εξήγησα το πρότζεκτ και έριξε μια ματιά στο Μονόπετο και όσα αυτό πρεσβεύει απέναντι στη νόρμα της μαζικής κουλτούρας και της fast fashion ο Ηλίας συμφώνησε «με τα χίλια» να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις οθόνες σας, το opus1 στον Ηλία θυμίζει κωνάριο, στην Νάντια την σύντροφο μου αερόστατο, σε εμένα πάλι (τον πολεμοχαρή της παρέας από ό,τι φαίνεται) θυμίζει μεσαιωνικό πολεμικό σκήπτρο (mace).

Γεννημένο 100% στα Πατήσια λοιπόν, το opus1 φτιαγμένο με παραδοσιακό μεράκι, παρεϊστικη διάθεση και, εννοείται, κλασικό στιλ είναι έτοιμο να στολίσει τους καρπούς σας την ώρα που στηρίζει το Μονόπετο ώστε να δημιουργήσει νέο και καλύτερο περιεχόμενο.

Το οpus1 του Μονόπετου σε μασίφ επιμεταλλωμένο μπρούτζο, μασίφ ασήμι και χρυσό τo βρίσκετε εδώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Χρας της Phaos Productions για την επαγγελματική φωτογράφιση.

« «Η απόκτηση στιλ είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία»
Είναι βαριά η φανέλα! »