Δώρα για τον κομψό άντρα

Οι γιορτές πλησιάζουν επικίνδυνα και ο χρόνος λιγοστεύει μέρα με την ημέρα. Το Μονόπετο, ταγμένο στην υπηρεσία των κομψών ανδρών αλλά και αυτών που αγαπούν τους κομψούς άνδρες, προτείνει δώρα για κάθε πορτοφόλι με γνώμονα τη διαχρονικότητα, τη λειτουργικότητα και το κλασικό στιλ. Το Μονόπετο δεν έχει ουδεμία εμπορική συμφωνία με τα ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία παρατίθενται στο κείμενο καθαρά για λόγους χρηστικότητας.

Tie bar

Αξεσουάρ γραβάτας

Εάν ο άνδρας για τον οποίο προορίζεται το δώρο είναι εραστής της κλασικής ανδρικής ένδυσης και η γραβάτα είναι στοιχείο της καθημερινής του εμφάνισης μην του πάρετε δώρο γραβάτα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην του αρέσει το χρώμα ή το υλικό κατασκευής της και να μην τη φορέσει ποτέ. Πιο ασφαλής επιλογή είναι να του κάνετε δώρο ένα tie bar, το οποίο πάει με όλες τις γραβάτες του. Με τιμές που ξεκινάνε ακόμη και κάτω από τα 10 ευρώ, ένα tie bar είναι μια εξαιρετικά προσιτή επιλογή. Γενικά, όλα τα στολίδια της γραβάτας είναι οικονομικές λύσεις για εορταστικά δώρα που θα κρατήσουν μια ζωή. Πολλές επιλογές θα βρείτε εδώ.

Μαντιλάκι πέτου

Μαντιλάκι πέτου

Ο «βασιλιάς του περιττού» δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις δώρων του Μονόπετου. Στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες προτάσεις για κάθε βαλάντιο. Προσέξτε μόνο τα υλικά και τις διαστάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες ώστε το ποσεδάκι να κάθεται στη θέση του και να μη χάνεται μέσα στην τσέπη του σακακιού. Εάν επιθυμείτε το δώρο σας να έχει έναν ακόμη πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα μπορείτε να παραγγείλετε μαντιλάκια κεντημένα με το μονόγραμμα του κυρίου για τον οποίο είναι το δώρο. Διαδικτυακά, μια τέτοια υπηρεσία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Kασελάκι του λούστρου

Το κασελάκι του λούστρου

Τα παπούτσια είναι τα θεμέλια της κλασικής ανδρικής ένδυσης, και για να μπορούν να μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα για χρόνια χρειάζονται φροντίδα. Ένα όμορφο ξύλινο κασελάκι γεμάτο με όλα τα εξαρτήματα περιποίησης είναι ίσως το ιδανικό δώρο για έναν καλοντυμένο άντρα που αγαπά τα υποδήματά του. Αν έχει ήδη στην κατοχή του τις απαραίτητες βούρτσες και βερνίκια μπορείτε να αγοράσετε ένα άδειο, αλλιώς υπάρχουν στην αγορά κασελάκια τα οποία περιέχουν πλήρη σετ φροντίδας. Οι τιμές ποικίλουν, ενδεικτικά μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς εδώ.

Καπέλο

Καπέλο

Καθώς τα καπέλα δεν γίνονται κατά παραγγελία, αποτελούν ιδανική επιλογή για δώρο. Στο κείμενο που έχει δημοσιεύσει το Μονόπετο και μπορείτε να διαβάσετε εδώ, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία, το στιλ και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κλασικών ανδρικών καπέλων. Καθώς βρισκόμαστε εν μέσω χειμώνα, προτιμότερο θα ήταν να αποφύγετε τον καλοκαιρινό παναμά και να επιλέξετε μια τραγιάσκα ή μια ρεπούμπλικα. Πολλά ανδρικά καπέλα θα βρείτε εδώ.

Δερμάτινα γάντια

Δερμάτινα γάντια

Εκτός από το να προστατεύουν τα χέρια μας από το κρύο, τα δερμάτινα γάντια χαρίζουν κομψότητα σε κάθε χειμερινή εμφάνιση. Η κλασική ανδρική ένδυση προτείνει να είναι από μαλακό δέρμα αρνιού και να μην είναι μαύρα. Στην αγορά κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα, ικανά να καλύψουν κάθε γούστο. Προτιμήστε αποχρώσεις του καφέ, του γκρι, ακόμα και του σκούρου πράσινου. Υπάρχει επίσης η επιλογή των γαντιών οδήγησης, ιδανική για άντρες που αγαπούν την αυτοκίνηση. Ενδεικτικά χρώματα θα βρείτε εδώ.

Κάρτα - πολυεργαλείο

Κάρτα - πολυεργαλείο

Τον μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία του, και επειδή κάθε άντρας κρύβει έναν μάστορα μέσα του, ένα σετ εργαλείων στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας, η οποία χωράει άνετα στο πορτοφόλι ή σε μια τσέπη, είναι ιδανικό δώρο. Το συγκεκριμένο πολυεργαλείο διαθέτει ψαλιδάκι, ανοιχτήρι, χαρτοκόπτη, στυλό, κατσαβίδι και άλλα χρήσιμα εξαρτήματα. Μπορεί το συγκεκριμένο δώρο να μην ανήκει στο σύμπαν της κλασικής ένδυσης αλλά σίγουρα ανήκει σε αυτό του κλασικού άντρα ο οποίος θέλει να λύνει τα προβλήματα άμεσα και αποφασιστικά. Ενδεικτικά, δείτε εδώ.

Dressing the Man: Mastering the Art of Permanent Fashion

Το καλύτερο δώρο

Φυσικά, μιλάμε για το βιβλίο. Καθώς το Μονόπετο είναι μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην κλασική ανδρική ένδυση δε θα αποπειραθεί να προτείνει βιβλία φιλοσοφίας και οικονομικής επιστήμης. Αν υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο θεωρείται ως «εγκυκλοπαίδεια» του κλασικού στιλ, αυτό δεν είναι άλλο από το “Dressing the Man: Mastering the Art of Permanent Fashion”, του Alan Flusser. Δυστυχώς, δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο μέσω ίντερνετ. Το βρίσκετε εδώ.

Διαδώστε!