Ο χάρτης των δημιουργών

Πριν μερικές δεκαετίες αριθμούσαν σε εκατοντάδες, πλέον όμως οι άνθρωποι που υπηρετούν την κλασική ανδρική ένδυση και υπόδηση είναι είδος υπό εξαφάνιση. Το Μονόπετο με πολύ κόπο και ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα τους αναζήτησε, τους βρήκε και σας τους παρουσιάζει.

Ο εν λόγω χάρτης δημιουργήθηκε χάρη και στη συνεισφορά σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα ανανεώνεται κάθε φορά που το Μονόπετο εντοπίσει -και κατόπιν διασταυρώσει τα στοιχεία μέσω επίσκεψης- κάποιον ράφτη ή υποδηματοποιό. Γι’ αυτό ζητά και τη βοήθεια των αναγνωστών του. Εάν γνωρίζετε κάποιον δημιουργό ο οποίος δεν υπάρχει στον χάρτη μας, επικοινωνείστε μαζί μας μέσω των λογαριασμών μας στα social media ή στη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ εμποροραφείων και ραφείων είναι ότι στα πρώτα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει και έτοιμα ενδύματα, τα οποία τροποποιούνται ανάλογα με τις επιθυμίες του, δηλαδή made-to-measure.

 


Χρυσή κρεμάστρα: ραφείο κοστουμιών που έχουμε επισκεφθεί και μπορεί να ράψει με καναβάτσο. Μπλε κρεμάστρα: ραφείο/εμποροραφείο κοστουμιών. Κόκκινη κρεμάστρα: ραφείο υποκαμίσων. Παπούτσι: υποδηματοποιός. Χαρτοφύλακας: έμπορος υφασμάτων.